Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Το καινούριο video clip των Professional Sinnerz

Κυκλοφόρησε το καινούριο video clip των Professional Sinnerz για την τελευταία τους επιτυχία "Αν θα ήμουνα κοντά σου"! Δείτε το:



Πηγή


Η πρώτη τρισδιάστατη οθόνη από την Microsoft

Για άλλη μια φορά η Microsoft μας αποδεικνύει ότι η τεχνολογία και οι δυνατότητές της είναι πολύ προχωρημένες αφού, ξεπερνά την τεχνολογία της οθόνης αφής και προτείνει μια καινοτόμα λύση: την τρισδιάστατη οθόνη! Μια οθόνη δηλαδή, που επιτρέπει στο χρήστη να αλληλεπιδρά μαζί της και όχι απλά να την ακουμπά.

Το πειραματικό αυτό project στηρίζεται κατά ένα μέρος στην τεχνολογία OLED της Samsung και κατά ένα άλλο στο Kinect. Μάλιστα όπως αναφέρεται προκειμένου η τρισδιάστατη εμπειρία να μην επηρεάζεται από τις κινήσεις του χρήστη, χρησιμοποιούνται κάμερες αισθητήρες οι οποίες ελέγχουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κεφάλι του.

 
 


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ένα συγκλονιστικό βίντεο

Η συνέχεια του Esoteric Agenda, εστιάζει στην ανθρώπινη και την παγκόσμια συνείδηση και καταδεικνύει πως ο άρρωστος ψυχισμός του ανθρώπινου είδους δημιουργεί αυτή τη τρελή ψευδαίσθηση που φέρνει όλο τον πόνο και το μαρτύριο.   Εμβαθύνει στις μεταφυσικές πτυχές συνδέοντας τους αρχαίους κρυφούς μύθους με την ιστορία και την σύγχρονο τρόπο ζωής της κοινωνίας και το πολιτικό καθεστώς. Αναφέρεται ακόμα στον σαμανισμό, την δυαδικότητα, την αλήθεια για το DNA και τις μοντέρνες λανθασμένες αντιλήψεις. Σε τελική ανάλυση το Kymatica είναι ακόμα μία καταπληκτική ταινία που προσπαθεί να δώσει έμφαση στη θεμελιώδη παρερμηνεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα και η οποία έχει οδηγήσει σε δυσαναλογία μεταξύ του πλανήτη, της φύσης και των ειδών.




Πηγή


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Είναι το Samsung Galaxy S III?

Η ιστοσελίδα SamMobile δημοσίευσε μια φωτογραφία της εταιρείας Weber Shandwick (πιθανόν μια από τις επίσημες διαφημιστικές μόλις κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S III) η οποία λέγεται ότι απεικονίζει το πολυπόθητο Smart Phone. Ο Ρώσος blogger Eldar Murtazin (γνωστός από παλιότερες αποκαλύψεις του) όμως, βλέποντας τη φωτογραφία σχολίασε ότι δεν θα είναι έτσι ακριβώς το Samsung Galaxy S III, αλλά ότι πλησιάζει το τελικό μοντέλο.

Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα πάντως, το Galaxy S III θα είναι φτιαγμένο από κεραμικό υλικό, θα διαθέτει Quad Core επεξεργαστή, ενώ λέγεται ότι θα έχει οθόνη 4.8 ιντσών αναλογίας 16:9 με ανάλυση Full HD.



Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/860

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Το επίσημο video clip του "La La Love"

Κυκλοφόρησε το επίσημο video clip για το τραγούδι της Ήβης Αδάμου "La La Love", με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision. Ένα πολύ πρωτότυπο concept χαρακτηρίζει το βίντεο, με την Ήβη Αδάμου σαν να βγαίνει από παραμυθένιο κόσμο.

Δείτε το:





Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/858

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Σάκης Ρουβάς

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος των εμφανίσεων που πραγματοποιούσε επί πέντε μήνες ο Σάκης Ρουβάς με τη συνοδεία των Onirama και της Ελένης Φουρέιρα στο Αθηνών Αrena. Ο τραγουδιστής όμως αποδεικνύει ότι δεν έχει κουραστεί καθόλου συνεχίζοντας το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη!

Από τις 30 Μαρτίου οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά τον αγαπημένο τραγουδιστή στο Politia live clubbing όπου θα εμφανίζεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μαζί του εξακολουθούν να είναι και οι Onirama, ενώ η Ελένη Φουρέιρα θα απουσιάζει αυτή τη φορά.

Μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη θα επιστρέψει στο Thalassa.




Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/857

Garbage: νέο τραγούδι απο το καινούριο τους άλμπουμ Not Your Kind Of People

 Blood for Poppies ονομάζεται το καινούριο τραγούδι των Garbage που συμπεριλαμβάνεται στο καινούριο τους άλμπουμ Not Your Kind Of People
Ακούστε το εδώ




Πηγή


Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νέο τραγούδι απο το καινούριο άλμπουμ της Madona

Fucked Up ονομάζεται ένα απο τα τραγούδια της Madona που συμπεριλαμβάνεεται στο νέο της άλμπουμ MDNA.
Ακούστε το εδώ...





Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/854 

Γλωσσικά τινα (ΙΕ’): η χρήση των επιρρημάτων «σχεδόν» και «περίπου»

 Θεωρώ πως σε καμία γλώσσα του κόσμου δεν θα πρέπει να υπάρχουν έννοιες απόλυτα συνώνυμες. Η γλωσσική οικονομία δεν γίνεται να επιτρέπει δύο λέξεις να σημαίνουν ακριβώς το ίδιο. Κάποια έστω και ελάχιστη νοηματική διαφορά πρέπει να τις διαχωρίζει. Τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε να χρησιμοποιούμε στον προφορικό και στον γραπτό λόγο αυθαίρετα, χωρίς διάκριση, ως συνώνυμα τα επιρρήματα σχεδόν και περίπου
     Το επίρρημα σχεδόν, όταν δεν μετριάζει, όταν δεν περιορίζει το εύρος της προσδιοριζόμενης λέξης, σχηματίζοντας έναν επιεικέστερο και λιγότερο απόλυτο προσδιορισμό, όπως π.χ. στις φράσεις: «σώθηκε σχεδόν από θαύμα» ή «διέθεσε στον σύλλογό του σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο του», τότε σε συνδυασμό με απόλυτο αριθμητικό δηλώνει κατά προσέγγιση υπολογισμό: τοπικό (π.χ. «απέχει σχεδόν δέκα χιλιόμετρα»), χρονικό (π.χ. «πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που έφυγε») ή ποσοτικό (π.χ. «ζυγίζει σχεδόν εβδομήντα κιλά»), χωρίς όμως υπέρβαση των ορίων της προσέγγισης. Στην ίδια κατηγορία με το σχεδόν ανήκουν τα: κοντά, μόλις, μόλις και μετά βίας, το πολύ.΄Ετσι στα προαναφερθέντα παραδείγματα οι φράσεις δηλώνουν ότι κάτι «απέχει το πολύ δέκα χιλιόμετρα», όχι όμως περισσότερο από δέκα, ότι «πέρασαν μόλις πέντε χρόνια από τότε που έφυγε», όχι όμως παραπάνω από πέντε, και ότι «ζυγίζει κοντά στα εβδομήντα κιλά», όχι όμως πιο πολύ από εβδομήντα.
    Το επίρρημα περίπου χρησιμοποιείται για να δηλωθεί χρονική στιγμή ή θέση που βρίσκεται είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά τα όρια της προσδιοριζόμενης έννοιας. Στην ίδια κατηγορία με το περίπου ανήκουν τα: λίγο ώς πολύ, κατά το μάλλον ή ήττον, πάνω κάτω, γύρω. ΄Ετσι στα παραδείγματα: «απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα», «πέρασαν περίπου πέντε χρόνια από τότε που έφυγε» και «ζυγίζει περίπου εβδομήντα κιλά» η έννοια είναι ότι κάτι «απέχει λίγο ώς πολύ δέκα χιλιόμετρα», ότι «πέρασαν γύρω στα πέντε χρόνια από τότε που έφυγε» και ότι κάτι «ζυγίζει εβδομήντα πάνω κάτω κιλά».
     Επομένως, συνοψίζοντας, επαναλαμβάνουμε ότι στη φράση «είναι περίπου είκοσι χρονών» εννοούμε πώς «είναι πάνω κάτω είκοσι χρονών», ενώ στη φαινομενικά παρεμφερή φράση «είναι σχεδόν είκοσι χρονών» εννοούμε πώς «είναι το πολύ είκοσι χρονών».
 
          Φοίβος Ι. Πιομπίνος




Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/851

Μεγάλοι αστέρες σε barbie έκδοση

  Μεγάλοι αστέρες του Χόλυγουντ γεμίζουν τα ράφια των παιχνιδάδικων σε μορφή συλλεκτικών φιγούρων Barbie! Αυτή είναι η καινούργια μόδα της Showbiz, και στο κλίμα της έχουν μπει πάρα πολλοί διάσημοι τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι από αυτούς είναι οι: Nicki Minaj, Beyonce, Taylor Swift, Kate Winslet, Heidi Klum, Reese Witherspoon, Cher, Diana Ross, Hilary Duff και άλλοι.. με πρώτους και καλύτερους την Katy Perry και τον Robert Pattinson!




Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/850

Ion Air Mouse - Ένα ποντίκι που σας έρχεται γάντι!

Η Ion Wireless παρουσίασε ένα πρωτότυπο ποντίκι κάπως διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε. Πρόκειται για ένα γάντι για το χέρι σας που, μόλις φορεθεί, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει το δείκτη του για δεξί και αριστερό κλικ.
    Ο κέρσορας κινείται με τις κινήσεις του δαχτύλου, ενώ ο αντίχειρας πατάει πάνω στο δείκτη το αριστερό και το δεξί κλικ. Επίσης, το Ion Air Mouse διαθέτει λειτουργία «Pause» για να μπορεί να βγαίνει το ποντίκι από την παλάμη του χρήστη.
    Η συσκευή είναι φυσικά ασύρματη και διαθέτει θύρα USB για επαναφόρτιση της μπαταρίας.
    Δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δυνατότητες και την απόδοση του Ion Air Mouse:







Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/848

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το trailer της ταινίας Abraham Lincoln Vampire Hunter

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της πολυαναμενώμενης ταινίας Abraham Lincoln Vampire Hunter, σε σκηνοθεσία του Timur Bekmambetov και με πρωταγωνιστές τους Benjamin Walker, Rufus Sewell και Dominic Cooper.
Η ταινία θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 22 Ιουνίου





Πηγή


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Με την Ελευθερία Ελευθερίου η Ελλάδα στην Eurovision

 Και νικητής του ελληνικού τελικού διαγωνισμού για τη Eurovision 2012 αναδείχθηκε η Ελευθερία Ελευθερίου!΄Υστερα από μία μάχη μεταξύ γυναικών, αφού και οι τέσσερις υποψηφιότητες της χώρας μας για την Eurovision ήταν (τουλάχιστον φωνητικά) γυναικείες. Ανάμεσα σε "Baby I'm Yours", "Killer Bee", "No Parking" και "Aphrodisiac" το κοινό και οι κριτές  ξεχώρισαν το τελευταίο, επιλέγοντας έτσι την Ελευθερία Ελευθερίου ως τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 
    Η παρουσίαση των τραγουδιών φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο River West Athens με παρουσιαστές τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Φραντζεσκάκη. Την πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Μαρίνα Λαχανά, Ανδρέας Πυλαρινός, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Τάσος Τρύφωνος και Φωτεινή Γιαννουλάτου. 
    Φυσικά το show δεν μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών, αλλά είχε και διάφορους προσκεκλημένους, που λάμπρυναν ακόμα πιο πολύ τη βραδιά. Την εμφάνισή τους έκαναν και τρεις εκπρόσωποι άλλων χωρών της Eurovision 2012, οι οποίες παρουσίασαν τις δικές τους συμμετοχές: η Ήβη Αδάμου με το "La La Love" από την Κύπρο, η Sofi Marinova με το "Love Unlimited" από τη Βουλγαρία (ειδική προσκεκλημένη του OGAE Greece) και η Anggun με το "Echo" από τη Γαλλία. Ειδική εμφάνιση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2011 Λούκας Γιώρκας, ενώ οι bonus εμφανίσεις ολοκληρώθηκαν με τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Χρήστο Π. 
    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ακολούθησε η δεύτερη επί σκηνής εμφάνιση της νικητήριας συμμετοχής, η οποία και έκλεισε τη βραδιά μέσα σε χαρούμενο κλίμα. 
    Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Α' ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Β' ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Μαΐου, και ο μεγάλος τελικός το Σάββατο 26 Μαΐου. 
    Αν και υπάρχουν αρκετά αρνητικά σχόλια για τη φετινή μας συμμετοχή στο διαγωνισμό, ευχόμαστε μέσα απ' την καρδιά μας καλή επιτυχία στην Ελευθερία Ελευθερίου! Και με τη νίκη Ελλαδάρα μας!
    Δείτε την ερμηνεία του "Aphrodisiac" από την Ελευθερία Ελευθερίου στον τελικό:

 



Πηγή

ΔΕΙΤΕ: Το νέο βίντεο κλιπ του Μύρωνα Στρατή

 Μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του Μύρωνα Στρατή για το τραγούδι "Διπλά σ' αγαπώ". Το καινούργιο βίντεο κλιπ του Μύρωνα έχει γίνει [ρώτο θέμα στο twitter και από παντού ακούγονται τα καλύτερα σχόλια. Δείτε το:



Λίγη πρόσφατη αλλά άγνωστη Ιστορία!

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, την 27η Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα... απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.  
    Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.  
    Η εθνική σημαία με τον μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει, και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.  
    Εκεί, στη θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την υποστείλει και να την παραδώσει.  
    Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφτασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στη σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος... απλώς αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στη σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση. "ΟΧΙ"!
    Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ' αυτά οι Έλληνες...  
    Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε και, αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του τη δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του έλληνα φρουρού. Ο εύζωνος κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.  
    Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: εξήντα μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο εύζωνος, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.  
    Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ:  
    «Μάιν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάιλ, μάιν Φύρερ».  
    Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από τη συγκίνηση, όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες και οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: "A Greek carries his flag to the death" (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως το θάνατο).  
    Η θυσία του έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα, κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμη αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους, τυλιγμένο με τη Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.  
    Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων, αλλά τι σημασία έχει;) 
    Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η σημαία μας.Μάς τον έχουν κρύψει, μάς τον έχουν κλέψει. Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτήστε να γραφτεί τ' όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.             Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας. Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας. 
    Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους.
    Και κάτι άλλο:
    Το να προσπαθεί κάποιος να εξαλείψει μιαν Ιδέα είναι σαν να προσπαθεί να... συνθλίψει τον αέρα με μια μυγοσκοτώστρα... 
    Κι ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε... πλήρεις ΙΔΕΩΝ...



Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/839 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Καινούργιο trailer για το «Game of Thrones»

Σε είκοσι μέρες περίπου είναι η επίσημη πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του «Game of Thrones» και το HBO κυκλοφόρησε το νέο και τρίτο trailer της σειράς.

Συγκεκριμένα, 1η Απριλίου ο νέος και δεύτερος κύκλος της σειράς θα κάνει πρεμιέρα, και το γνωστό κανάλι κυκλοφόρησε ένα νέο κλιπ με τίτλο «The More You Love».

Το βίντεο σε σχεδόν ένα λεπτό επικεντρώνεται στις πολλές και διαφορετικές σχέσεις των χαρακτήρων της σειράς, δίνοντας έμφαση στη Cersei Lannister και την Daenerys Targaryen.

Ανάμεσα στο καστ θα δούμε για άλλη μια χρονιά τους: Peter Dinklage, Jack Gleeson, Michelle Fairley και Ian Glen. 







Πηγή

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το μέλλον της σημερινής νεολαίας

΄Ολο και συχνότερα ακούμε τα τελευταία χρόνια να γίνεται σπαραξικάρδιος λόγος από δήθεν προοδευτικούς εκπροσώπους της έντυπης και της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας για το ζοφερό μέλλον που αναμένει την ελληνική νεολαία. ΄Ολοι με κάθε ευκαιρία οικτίρουν τους νέους, που έχουν απολέσει κάθε ελπίδα για το μέλλον τους, ζώντας μες στην ανασφάλεια, μες στην αβεβαιότητα, αφού δεν διαφαίνεται καμία προοπτική σ΄αυτό. Και μάλιστα τους συγκρίνουν με τους νέους περασμένων δύσκολων εποχών, που τους  βρίσκουν να υπερτερούν, τουλάχιστον ψυχολογικά, των σημερινών επειδή, ακόμα κι αν ζούσαν μες στην ανέχεια, δεν είχαν ωστόσο χάσει την ελπίδα τους και προσέβλεπαν σ’ ένα καλύτερο μέλλον και σ΄έναν πιο δίκαιο κόσμο. Κι εγώ αναρωτιέμαι ποιες να ήταν οι ελπίδες των νέων που είχαν επιζήσει της Μικρασιατικής καταστροφής του ’22 και είχαν καταφύγει με την ψυχή στο στόμα και ρακένδυτοι σε μιαν αιμόφυρτη, εξαθλιωμένη, ρημαγμένη από τους πολέμους Ελλάδα. Ποιες προοπτικές  διέβλεπαν οι νέοι της Κατοχής, οι οποίοι ζούσαν μες στον τρόμο που σκόρπιζαν στο διάβα τους οι βάναυσοι κατακτητές και ξυπνούσαν κάθε μέρα με το φάσμα του λιμού; Ποιο μέλλον μπορούσαν να προσδοκούν οι νέοι κατά τον Εμφύλιο πόλεμο, όταν δεν ήξεραν ούτε καν πώς θα τελείωναν τη μέρα τους; Εκείνοι οι νέοι ζούσαν, βλέπετε, με οράματα, ενώ τα σύγχρονα καλομαθημένα βουτυρόπαιδα με τα σινιέ ρούχα, τα οχήματά τους, τα ηλεκτρονικά γκάτζετ και τα κινητά τους, τα μπαράκια και τα στέκια τους, τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και προπαντός με την ασφάλεια που τους παρέχουν οι  γονιοί  τους είναι απελπισμένοι, επειδή πρέπει να στερηθούν την καλοπέραση και τον υπέρμετρο καταναλωτισμό τους. Πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς είναι πολύ πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, εφόσον βρουν στο εξωτερικό καλές επαγγελματικές προοπτικές, αντί να μείνουν εδώ και να συμβάλουν στην οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας. Θαρρείς πως μόνο η προσωπική τους ευμάρεια τούς απασχολεί, που για την κατάκτησή της είναι έτοιμοι να διαρρήξουν τους δεσμούς με τα συγγενικά τους πρόσωπα και τη χώρα τους. ΄Ομως ποιος άλλος εκτός από τον εαυτό τους τούς εμποδίζει τελικά να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον και να εργαστούν για την οικοδόμησή του;
    Η ψυχική μαλθακότητα λόγω της υπερπροστασίας και των υλικών παροχών που τούς επιδαψίλευσαν  οι γονείς τους, η παρεπόμενη έλλειψη σθένους και αγωνιστικότητας, η εικονική ζωή μέσω των τεχνολογικών επιτεύξεων, ο βομβαρδισμός τους από τις  ανεγκέφαλες εκπομπές της «ελεύθερης» ραδιοτηλεόρασης, η πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν και υφίστανται από τις σειρήνες της διαφήμισης, τα φανταχτερά αλλά απατηλά πρότυπα που τους προέβαλε ο άκρατος, λίαν εγκληματικός για τα ηθη καταναλωτισμός της κοινωνίας, η άμβλυνση των ηθικών αξιών καθώς και το γενικότερο υλιστικό φρόνημα που κατέλαβε και αποπροσανατόλισε τους πάντες και τα πάντα, όλα αυτά έπληξαν ολέθρια τους νέους. ΄Ετσι οι νέοι κατάντησαν να εκφράζουν όλη την αγωνιστικότητά τους σε περιοδικά ξεσπάσματα τυφλής βίας, που τα διαδέχονται μεγάλα χρονικά διαστήματα πλήρους αδράνειας,  «καναπεδάτης» παθητικότητας. Καιρός είναι λοιπόν να πάψουν επιτέλους οι μεγαλύτερες γενεές να υποθάλπουν όλη ετούτη τη νοσηρότητα της νεολαίας και να χαϊδεύουν την όποια ελαττωματικότητά της προκειμένου να τής γίνονται αρεστοί και να  την προσεταιρίζονται για να δείχνουν μοντέρνοι και «προοδευτικοί».


        Φοίβος Ι. Πιομπίνος



Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/832 

ΔΕΙΤΕ: Το βίντεο κλιπ της Δέσποινας Βανδή

Κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ για το καινούργιο τραγούδι της Δέσποινας Βανδή "Γυρίσματα".





Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/830 

Ακούστε το καινούργιο τραγούδι των Rec


    Ακούστε την ολοκαίνουργια επιτυχία των Rec, η οποία τιτλοφορείται: "Άσε με να σ' αγαπώ"!



Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/829 

Οι νέες υπηρεσίες του Google Play

Μόλις χτες το Android Market άλλαξε σε Google Play. Πρόκειται για μια πρωτότυπη υπηρεσία, στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα μουσικά κομμάτια,  τα βιβλία, οι ταινίες και οι εφαρμογές που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει στο Android τηλέφωνο ή tablet του.
    To Google Play αποτελεί μετεξέλιξη του Android Market και στόχος του είναι να καθιερωθεί ως ένα one stop shop για οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία διαθέτει η Google.
    Εκτός από τις γνωστές λειτουργίες του Android market, θα περιλαμβάνει επίσης το Google Music και το Google eBookstore. Μάλιστα η υπηρεσία θα βασίζεται αποκλειστικά στο cloud, καθώς όλα τα δεδομένα που αγοράζουν οι χρήστες, είτε πρόκειται για εφαρμογές είτε για μουσική, ταινίες ή βιβλία, θα αποθηκεύονται αποκλειστικά online.




Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/828 

Καλώς μας ήρθε το νέο iPad !!

Το νέο iPad είναι πλέον γεγονός! Η πρώτη παρουσίαση της νέας ταμπλέτας της Apple έγινε την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Yerba Buena Center for the Arts, στο Σαν Φραντσίσκο, και είχε τεράστια επιτυχία.
    Πολλές φήμες και διάφορα βίντεο που υποτίθεται πως απεικόνιζαν το iPad 3 είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες αλλά τα ακριβή χαρακτηριστικά του επιβεβαιώθηκαν μετά την παρουσίασή του και είναι τα εξής:Διαθέτει πράγματι πολύ βελτιωμένη οθόνη όπως αναμέναμε, με ανάλυση 2048 x 1536 και Retina Display. Η κάμερά του φτάνει τα 1080p, επομένως θα τραβάει βίντεο Full HD και έχει ανάλυση 5MP, ενώ το optics sensor της συσκευής προέρχεται από το iPhone 4.
    Ο επεξεργαστής του θα είναι ο A5X με τετραπύρηνη επεξεργασία εικόνας, θα διαθέτει δηλαδή 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ό,τι η NVIDIA Tegra 3.
    Η μπαταρία του θα έχει διάρκεια λειτουργίας δέκα ολόκληρες ώρες, ή εννέα ώρες στη λειτουργία 4G. Το πάχος του παραμένει ελάχιστο, μόνο 9χιλ.
Φυσικά υποστηρίζει EV-DO, HSPA+ και LTE.
    Οι τιμές του τελικά κινούνται στα επίπεδα του iPad 2 δηλαδή:
    16GB 499 δολάρια (περίπου 375 ευρώ)
    32GB 599 δολάρια (περίπου 450 ευρώ)
    64GB 699 δολάρια (περίπου 530 ευρώ)
    Οι συσκευές με 4G θα χρεώνονται 129 δολάρια (περίπου 100 ευρώ) επιπλέον.
    Σήμερα κυκλοφόρησε επίσης η εφαρμογή iPhoto, η οποία είναι διαθέσιμη προς 4.99 δολάρια (3.70 ευρώ). Πρόκειται για μία πολύ εντυπωσιακή εφαρμογή σε ό,τι αφορά την επαγγελματική επεξεργασία εικόνας καθώς υποστηρίζει εικόνες μέχρι 19MP.
    Το νέο iPad θα είναι διαθέσιμο από 16 Μαρτίου, αλλά μπορείτε ήδη να το προπαραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Η εταιρία βέβαια δεν έχασε χρόνο, αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει διαφήμιση για την καινούργια της ταμπλέτα, εστιάζοντας κυρίως στην εκπληκτική της οθόνη. Δείτε την:





Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/827