Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Καλοκαίρι στην "Τεχνόπολη"

Όπως κάθε χρόνο, το Γκάζι και η πασίγνωστη "Τεχνόπολις" μάς προσφέρουν ένα δροσερό καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.
    Το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της "Τεχνόπολης" περιλαμβάνει 34 ημέρες μουσικής, 30 ημέρες αφιερωμένες στις άλλες τέχνες, 24 αφιερωμένες στα παιδιά και σ’ εκπαιδευτικές δράσεις και 15 αφιερωμένες στην εφαρμοσμένη επιχειρηματικότητα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργεί και ως βιομηχανικό μουσείο, δημιουργώντας έναν ακόμα θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Και φυσικά δεν παραμελεί τη φιλοξενία εκδηλώσεων ουσιαστικής κοινωνικής συνεισφοράς και αλληλεγγύης.
    Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην "Τεχνόπολη", για την παρουσίαση του θερινού προγράμματος: «Σε μια δύσκολη συγκυρία κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ένδειας, η "Τεχνόπολις" καλείται να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να παρέχει ψυχαγωγία και πολιτισμό με ποιότητα και προσιτές τιμές».
    Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, κεντρικός άξονας των εκδηλώσεων είναι η θεματική: «Οι νέοι δημιουργοί συναντούν το κοινό τους». Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5) η "Τεχνόπολις" αφιερώνει έναν από τους  χαρακτηριστικότερους χώρους της, την αίθουσα των «Φούρνων» και αναδεικνύει το μουσειακό της χαρακτήρα μέσα από μια σειρά δράσεων όπως: δωρεάν ξεναγήσεις, διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προβολή φωτογραφιών και ταινίας με θέμα το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου. Στις 21.00 στην κεντρική αυλή θα δοθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
    Επιπλέον, η "Τεχνόπολις" φιλοξενεί μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων φέτος το καλοκαίρι: το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ για δωδέκατη χρονιά (23- 27/5), το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing for Hope, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη ΜΚΟ Κλίμακα για τους άστεγους της Αθήνας (28/5), την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής για 13η χρονιά (21/6), το Schoolive Festival με τη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων της Αθήνας (23-24/6), το open air cinema- ένα τριήμερο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου με θέμα την ιδιότυπη σχέση μεταξύ σκανδιναβικού και αμερικανικού σινεμά (12-14/7) και το World Music Festival , το οποίο θα συγκεντρώσει 16 συγκροτήματα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ήχους των Βαλκανίων, της ελληνικής περιφέρειας, της Κων/πολης και της Μικράς Ασίας, καθώς και άλλων μουσικών του κόσμου.



Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/1026

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου