Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Σαν τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης…

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αφού με την πρώτη ματιά οι δύο τεράστιοι πύργοι που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο ΜVRDV, προκειμένου να στεγάσει πολυτελείς κατοικίες στη Σεούλ, θυμίζουν τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, και μάλιστα κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης των αεροπλάνων!


Το «The Cloud» (σ.σ. «Σύννεφο»), όπως ονομάζεται το συγκρότημα, αποτελείται από δύο ουρανοξύστες ύψους 250 και 300 μέτρων αντίστοιχα, που θα παρέχουν όλες τις ανέσεις στους ενοίκους, δημόσιο και ιδιωτικής χρήσης κήπο, πράσινες στέγες αλλά και πισίνα.
Οι δύο πύργοι «ενώνονται» μεταξύ τους στη μέση με ένα προεξέχον «πέρασμα» που θυμίζει σύννεφο (εξ ου και η ονομασία), από όπου οι ένοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα, εν είδει ενός μεγάλου και καταπράσινου κήπου… στον αέρα.


 Η κατασκευή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, ενώ τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης -άμα τη εμφανίσει των σχεδίων- εστίασαν περισσότερο στη «μακάβρια» ομοιότητα του συγκροτήματος με τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης παρά στην καινοτομία της κατασκευής.
Παρόλα αυτά το αρχιτεκτονικό γραφείο εξέφρασε «δημόσια συγνώμη» για την «υποτιθέμενη» ομοιότητα, λέγοντας «ότι καμία ομοιότητα δεν υπάρχει με τους Δίδυμους Πύργους αλλά ούτε και ήταν πρόθεση της εταιρείας κάτι τέτοιο…».


Πηγή
http://perierga.gr/ 

ΤΕΛΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου