Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

The Killers και το νέο τους άλμπουμ Battle BornBattle Born είναι ο τίτλος του 4ου studio album των Killers. Είναι ακόμα το όνομα του studio της μπάντας στο Las Vegas και το υποκοριστικό της πόλης τους Nevada.

Πρώτο single του album, το "Runaways": «μια αδιαμφισβήτητη αμερικανική έκφραση ρομαντισμού και αισιοδοξίας που σηματοδοτεί την επιστροφή τους μετά από 4 χρόνια με κιθάρες στο στιλ των Who και ένα επικό ρεφρέν». Το τραγούδι γράφτηκε το 2009 στη διάρκεια της περιοδείας τους "Day & Age", αλλά σύμφωνα με τον frontman των Killers, Brandon Flowers «τότε δεν ξέραμε τι να το κάνουμε. Η tour μας "Day & Age" είχε ένα πιο pop χρώμα, ο δυναμισμός όμως του "Runaways" είχε έναν εμφανώς αμερικανικό χαρακτήρα και σίγουρα μπορούσε να λειτουργήσει σαν προπομπός ενός νέου album».


Στην παραγωγή του Battle Born συμμετείχαν μεγάλα ονόματα όπως οι Daniel Lanois, Steve Lillywhite, Damian Taylor, Stuart Price και Brendan O'Brien.

Το Battle Born, το δυσκολότερό τους εγχείρημα όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, φωνάζει από μακριά πως οι Killers επέστρεψαν για να γεμίσουν στάδια. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι από το πρώτο τους album ( 2004) μέχρι σήμερα πούλησαν 15 εκ. αντίτυπα των Hot Fuss, Sam's Town and Day & Age, πήραν μέρος σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του πλανήτη και κατέληξαν να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα rock 'n' roll συγκροτήματα στον κόσμο.

Track List
1. 'Flesh and Bone'
2. 'Runaways'
3. 'The Way It Was'
4. 'Here With Me'
5. 'A Matter of Time'
6. 'Deadlines and Commitments'
7. 'Miss Atomic Bomb'
8. 'The Rising Tide'
9. 'Heart of a Girl'
10. 'From Here on Out'
11. 'Be Still'
12. 'Battle Born'


ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου