Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Με την Ελευθερία Ελευθερίου η Ελλάδα στην Eurovision

 Και νικητής του ελληνικού τελικού διαγωνισμού για τη Eurovision 2012 αναδείχθηκε η Ελευθερία Ελευθερίου!΄Υστερα από μία μάχη μεταξύ γυναικών, αφού και οι τέσσερις υποψηφιότητες της χώρας μας για την Eurovision ήταν (τουλάχιστον φωνητικά) γυναικείες. Ανάμεσα σε "Baby I'm Yours", "Killer Bee", "No Parking" και "Aphrodisiac" το κοινό και οι κριτές  ξεχώρισαν το τελευταίο, επιλέγοντας έτσι την Ελευθερία Ελευθερίου ως τον φετινό εκπρόσωπο της χώρας μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 
    Η παρουσίαση των τραγουδιών φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο River West Athens με παρουσιαστές τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Φραντζεσκάκη. Την πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Μαρίνα Λαχανά, Ανδρέας Πυλαρινός, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Τάσος Τρύφωνος και Φωτεινή Γιαννουλάτου. 
    Φυσικά το show δεν μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών, αλλά είχε και διάφορους προσκεκλημένους, που λάμπρυναν ακόμα πιο πολύ τη βραδιά. Την εμφάνισή τους έκαναν και τρεις εκπρόσωποι άλλων χωρών της Eurovision 2012, οι οποίες παρουσίασαν τις δικές τους συμμετοχές: η Ήβη Αδάμου με το "La La Love" από την Κύπρο, η Sofi Marinova με το "Love Unlimited" από τη Βουλγαρία (ειδική προσκεκλημένη του OGAE Greece) και η Anggun με το "Echo" από τη Γαλλία. Ειδική εμφάνιση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2011 Λούκας Γιώρκας, ενώ οι bonus εμφανίσεις ολοκληρώθηκαν με τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Χρήστο Π. 
    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ακολούθησε η δεύτερη επί σκηνής εμφάνιση της νικητήριας συμμετοχής, η οποία και έκλεισε τη βραδιά μέσα σε χαρούμενο κλίμα. 
    Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Α' ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Β' ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Μαΐου, και ο μεγάλος τελικός το Σάββατο 26 Μαΐου. 
    Αν και υπάρχουν αρκετά αρνητικά σχόλια για τη φετινή μας συμμετοχή στο διαγωνισμό, ευχόμαστε μέσα απ' την καρδιά μας καλή επιτυχία στην Ελευθερία Ελευθερίου! Και με τη νίκη Ελλαδάρα μας!
    Δείτε την ερμηνεία του "Aphrodisiac" από την Ελευθερία Ελευθερίου στον τελικό:

 



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου