Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η Google ετοιμάζεται για ένα εντελώς επανασχεδιασμένο layout

H πιο μεγάλη μηχανή αναζήτησης, το Google, έχει σχεδόν παραμείνει ίδια από όταν πρωτο-έκανε την εμφάνισή της το 1998, ωστόσο, η εταιρεία τώρα, ετοιμάζεται για μία πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση.

Στο νέο πρόσωπό της λοιπόν, απομακρύνει την μαύρη οριζόντια γραμμή που βρίσκεται στο πάνω μέρος της και την τοποθετεί ως μενού στην αριστερή πλευρά. Η εν λόγω κίνηση, υποτίθεται ότι γίνεται για να προωθήσει τις διάφορες νέες υπηρεσίες της εταιρείας, δίχως όμως να καταναλώσει πολύ χώρο από την δημοφιλή αναζήτησή της.

Το νέο πλευρικό μενού είναι παρεμφερές με εκείνο του Chrome OS, επιτρέποντας έτσι στην ιστοσελίδα της Google και το Chromebook να διαθέτουν την ίδια αισθητική και εμφάνιση. Μια άλλη συνέπεια της μετάβασης είναι ότι πλέον οι χρήστες θα μπορούν με μόνο δύο κλικ να έχουν πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως εικόνες και ειδήσεις, το οποίο υποτίθεται ότι θα συμβάλλει και στην βελτιστοποίηση των διαφημιστικών ωφελειών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει και τους διάφορους ισχυρισμούς που θέλουν την Google να υποβαθμίζει τα αντίπαλα site και με γερουσιαστές των ΗΠΑ να καλούν το FTC να επιθεωρήσει την εταιρεία για αθέμιτες πρακτικές, η κίνηση αυτή έρχεται σε ιδιαίτερα κατάλληλη εποχή.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου