Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ιός που απειλεί τους Mac υπολογιστές



 Οι υπολογιστές της mac φημίζονται για την αξιοπιστία τους και την ασφάλειά τους απέναντι σε ιούς και trojan που δεν μπορούσαν -μέχρι τώρα- να τους αγγίξουν. Τις τελευταίες ημέρες όμως, περισσότεροι από 600.000 Mac σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό flashback.
    Πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που είχε ανακαλυφθεί τον Σεπτέμβριο και που μεταμφιέζεται σε εγκαταστάτη Adobe Flash Player. Μάλιστα τουλάχιστον 274 από τους υπολογιστές που μολύνθηκαν βρίσκονται στην έδρα της Apple, στο Cupertino.
    Ο OSX / Flashback.C απενεργοποιεί το auto-updater στοιχείο του XProtect, πράγμα που σημαίνει ότι το ενσωματωμένο anti-malware του συστήματος παύει να ελέγχει για ενημερώσεις. Αυτό κατ’ επέκταση εκθέτει τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο, καθώς θα είναι ανυπεράσπιστος σε κάποιο μελλοντικό κακόβουλο πρόγραμμα.
    Η F-Secure παρέχει οδηγίες για την αφαίρεση του OSX / Flashback.C σε περίπτωση που το σύστημά σας έχει ήδη προσβληθεί, μπορείτε να ενημερωθείτε στο http://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_osx_flashback_i.shtml.
    Επίσης η Apple έχει ήδη θέσει σε κυκλοφορία patch που λύνουν το πρόβλημα αλλά μόνο για Mac OS X 10.6 και OS X Lion.
    Java for Mac OS X 10.6 Update 7 -http://support.apple.com/kb/DL1516 Java for OS X Lion 2012-001">http://support.apple.com/kb/DL1516 Java for OS X Lion 2012-001 - http://support.apple.com/kb/DL1515
    Για τη δική σας ασφάλεια, θα ήταν καλύτερο να εγκαθιστάτε ενημερώσεις μόνο από αξιόπιστες πηγές, με καλύτερη την ίδια την ιστοσελίδα της Adobe.



Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου