Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στο A' ημιτελικό της Eurovision η Ελλάδα

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν θα λάβει χώρα ο φετινός μουσικός διαγωνισμός της Eurovision, το Σάββατο 26 Μαΐου. Η Ελλάδα, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό με το ελάχιστο δυνατό κόστος, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
 
Η ΕΡΤ, αφού κάλεσε σε διαβούλευση τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες, προκειμένου να συμβάλλουν στο κόστος της συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό, κατέληξε στη δισκογραφική εταιρεία Universal Music Greece, καθώς ήταν η μόνη εταιρεία που αποδέχτηκε να αναλάβει το μερίδιο του κόστους που συνεπάγεται η συμμετοχή.
 
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η Universal Music Greece θα προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής. Στη διαδικασία θα συμμετάσχει και το κοινό προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό.
 
Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 43 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο ημιτελικούς που θα γίνουν την Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και τον τελικό, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012.
 
Στον τελικό, θα περάσουν συνολικά 26 χώρες, έξι από τις οποίες περνούν απευθείας στον τελικό, δηλαδή οι Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, ως η περσινή νικήτρια χώρα. Οι υπόλοιπες είκοσι θέσεις θα καλυφθούν από τις χώρες που θα έρθουν πρώτες στους δύο ημιτελικούς.
 
Μετά την κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον Α' ημιτελικό 22ας Μαΐου στην ένατη θέση.
 
Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα συμμετάσχουν στους δύο ημιτελικούς έχει ως εξής:


Α' Ημιτελικός - 22 Μαΐου
1. Μαυροβούνιο
2. Ισλανδία
3. Ρουμανία
4. Αλβανία
5. Βέλγιο
6. Λετονία
7. Ελβετία
8. Φινλανδία
9. Ελλάδα
10. Μολδαβία
11. Κύπρος
12. Αυστρία
13. Δανία
14. Ρωσία
15. 'Αγιος Μαρίνος
16. Ισραήλ
17. Ιρλανδία
18. Ουγγαρία

Β' Ημιτελικός - 24 Μαΐου
1. Σερβία
2. Ολλανδία
3. Πορτογαλία
4. Π.Γ.Δ.Μ.
5. Λευκορωσία
6. Μάλτα
7. Ουκρανία
8. Αρμενία
9. Βουλγαρία
10. Σουηδία
11. Γεωργία
12. Σλοβενία
13. Εσθονία
14. Τουρκία
15. Σλοβακία
16. Κροατία
17. Νορβηγία
18. Λιθουανία
19. Βοσνία - Ερζεγοβίνη



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου