Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Nike+: τεχνολογία και στον αθλητισμό

   H Nike αποφάσισε να επεκτείνει το εύρος της τεχνολογίας Nike+ πέρα από το τρέξιμο, ενσωματώνοντάς τη στις νέες σειρές παπουτσιών της για μπάσκετ και γυμναστική. Τώρα οι κάτοχοι των παπουτσιών αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την απόδοσή τους μέσα από τις εφαρμογές Nike+ Basketball και Nike+ Training αντίστοιχα για iPhone και iPod Touch. 
    Χάρη σε τέσσερις αισθητήρες πίεσης και ένα επιταχυνσιόμετρο, τα παπούτσια θα καταγράφουν την απόσταση, τον αριθμό των βημάτων και το ύψος των αλμάτων του αθλητή. Με τον τρόπο αυτό, θα του παρέχουν μια καλύτερη και αναλυτικότερη εικόνα της πορείας του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ ή της καθημερινής του προπόνησης στο γυμναστήριο. 
    Η τεχνολογία Nike+ θα είναι αρχικά διαθέσιμη στη σειρά παπουτσιών Nike Hypedunk+ του James LeBron. Οι παίκτες θα μπορούν να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με εκείνες των συμπαικτών τους (π.χ. στην ταχύτητα, το ύψος των αλμάτων και την αντοχή), καθώς και να παρακολουθούν την εξέλιξη τους συγκριτικά με τους προηγούμενους αγώνες. 
    Χάρη στη λειτουργία “showcase”, θα μπορούν να  βιντεοσκοπούν τις καλύτερες στιγμές τους και να τις μοιράζονται με τους φίλους τους μετά τη λήξη του αγώνα. 
    Όσον αφορά το γυμναστήριο, την τεχνολογία Nike+ θα ενσωματώνουν και οι σειρές Lunar TR 1+ και Lunar Hyperworkout+ για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για ασκήσεις που σχετίζονται με τα πόδια. Οι εφαρμογές και τα παπούτσια αναμένεται να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις 29 Ιουνίου.


Πηγή
http://www.starwalkersng.gr/node/780 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου