Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το Facebook στο Χρηματιστήριο


    Το μεγαλύτερο παγκοσμίως κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, χάρη στην τεράστια αύξηση των εσόδων του που έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, από τα 797 εκατομμύρια που ήταν το 2010 , ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μπει και στο χρηματιστήριο(!), αποκαλύπτοντας ότι προτίθεται να διαθέσει στην αγορά τίτλους αξίας περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Ο 27χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα διατηρήσει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε.
    "Ο Ζούκερμπεργκ έχει την ικανότητα να ελέγχει την έκβαση των υποθέσεων που υποβάλλονται προς έγκριση στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής των μελών της διεύθυνσης, των συγχωνεύσεων, των πωλήσεων του συνόλου ή μεγάλου μέρους των μετοχών μας", επισημαίνεται στο έγγραφο.
    Το ντεμπούτο του κοινωνικού δικτύου αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Ανάμεσα στα σχέδια της εταιρίας είναι να έχουν οι μετοχές της τον κωδικό «FB» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου